Home           Info           Foto's           Bestellen           Contact          

info

Hoppescheuten zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hoppeplant, dezelfde die de hop voortbrengt die gebruikt wordt bij de bierbereiding.

Deze jonge scheuten worden in het vroege voorjaar met de hand geplukt, dikwijls in de bittere koude. Dit verklaart de hoge prijs van hoppescheuten.

Het is een zeer tijdrovend en vermoeiend handwerk. De scheutjes hoeven niet gepeld of dergelijks te worden, het team rond Paul Temmerman zorgt ervoor dat deze dagvers en panklaar afgeleverd worden. Een portie bestaat uit ongeveer vijftig gram per persoon. De scheuten worden meestal gekookt in een blanc.

Maak een blanc
2dl water in een pannetje en voeg 2 eetlepels bloem toe en roer met de garde tot alle klonters verdwenen zijn. Voeg daar nog een beetje citroensap en een mooie klonter echte boter aan toe, afkruiden met cayennepeper en een snuifje zout.

Eenmaal de Hoppescheuten hun kookpunt bereikt hebben onmiddellijk van het vuur nemen ! Als echte klassieker worden deze geserveerd met een gepocheerd ei en een mousselinesaus.

Verse hoppescheuten, een ware delicatesse! De jonge uitlopers van de hopplant worden door fijnproevers enorm gewaardeerd. Het is een typisch Belgisch product. Nergens ter wereld worden ze zo in de gastronomie gebruikt als in Belgi´┐Ż. Verkrijgbaar van 14 Februari tot eind april.